LED verlichting in GX53 formaat

SMD LED spot GX53 NL

Kunnen we echt elke halogeenspot door led vervangen? De SMD LED spot GX53 overtuigt zeker wel. We hebben het hier over maïskorrellampen die gebruikt kunnen worden in decoratieve schemerlampen zoals lampenkappen en andere armaturen die we gebruiken voor bijverlichting. Ledlampen schrikken mensen wel eens af, omdat te vlug gedacht wordt dat dit betekent dat dit ook inhoudt dat men armaturen en schemerlampen erbij zal moeten vervangen.

Led kan gezellig zijn!

Een van de meest gehoorde vooroordelen over led spots is dat het licht killer zou dan dat van gewone lampen of halogeen spots. Dit was misschien wel waar toen de led spots voor het eerst ontwikkeld werden, maar van de SMD LED spot GX53 kan dit zeker niet gezegd worden. Deze mooie led spot verspreidt helder warm wit licht.

Watt? Hoe zit dat ook al weer?

Ledlampen verbruiken over het algemeen veel minder om eenzelfde lichtsterkte te verkrijgen. Dit geldt ook voor de SMD LED spot GX53. Led verlichting ziet er in het begin wel wat apart uit, maar je haalt er als gebruiker zoveel meer uit. Apart kan dus ook beter zijn. De SMD LED spot GX53 wordt verkocht in twee varianten: 4 Watt en 6 Watt. Ze kunnen dienen om oude lampen van 40 Watt en 60 Watt op een zuinige manier te vervangen en zo bespaar je heel veel energie.

Lichthoeken zijn belangrijk

Misschien vind je lichthoeken een gek woord, maar ze hebben zeker invloed. Ze zijn verantwoordelijk voor de lichtinval in een kamer en bepalen hoe groot het deel is van de kamer die je met een lamp kunt verlichten. De SMD LED spot GX53 wordt aangeboden in 2 lichthoeken. Je kunt kiezen tussen 120° en 140°. Zo kun je zelf bepalen hoe je een ruimte van licht kunt voorzien en vanuit welke hoek dat gebeurt.

Wat betekent lumen

Waar staat de lumenwaarde voor? Lumen betekent licht in het Latijn. De lumenwaarde drukt dus de lichtsterkte uit. Maar wat betekenen die wattages dan? Meer dan een mens zal het zich afvragen. Vroeger, voor we halogeen of led kenden, hanteerden we het wattage als graadmeter voor de sterkte van het licht. Maar Watt zegt meer over het verbruik aan elektriciteit. 60 Watt bij gewone lampen of halogeenlampen kun je niet vergelijken met hetzelfde wattage bij ledlicht. Voor led heb je 6 Watt nodig om veel meer licht te krijgen. Daarom is het een verademing dat de lumenwaarde geïntroduceerd werd. Lumen gaat puur over licht. De lumenwaarde van de SMD LED spot GX53 is aanzienlijk: 375 tot 540 lumen!

http://www.leds-depot.be/