Hoe realiseer je een gezond leven?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de volksgezondheid de afgelopen jaren wereldwijd verslechtert. Zo heeft onder meer de coronacrisis grote invloed gehad op de afname van sporters. Nederland zet zich inmiddels op diverse manieren in om de fysieke gezondheid van de mens te verbeteren.

Echter spelen de ouders ook een grote rol in het aanleren van gezonde levensstijl. Wanneer de kinderen op school verplicht worden gesteld om enkel gezonde tussendoortjes te eten, maar thuis toestemming krijgen om direct naar de snoeptrommel te grijpen, zal het doel niet worden behaald.

Gezond eetpatroon

Een ongezond eetpatroon te doorbreken, kan erg lastig zijn. Toch kunnen kleine stapjes leiden tot grote verschillen.

Zo is het verstandig om te beginnen met de vervanging van een ongezonde snack door een gezonde snack. Om deze strategie op termijn vaker toe te passen, zal het gehele eetpatroon uiteindelijk bestaan uit gezonde voeding.

Daarbij is het verstandig om regelmatig de Schijf van Vijf na te lopen en jezelf enkele vragen te stellen. ‘Voldoet mijn eetschema aan de Schijf van Vijf’ en ‘Op welke manier kan ik mijn eetschema aanpassen, zodat ik voeding uit iedere schijf binnenkrijg?’

Meer bewegen

Uiteraard kan meer bewegen veel verschil maken. Regelmatig sporten zal een persoon zowel mentaal als fysiek verbeteren. Echter is een dagje scrollen op social media ookerg aantrekkelijk, waardoor sporten al snel achterwege wordt gelaten. Door kinderen op vroege leeftijd al te stimuleren om veel te bewegen, zullen bepaalde gewoontes zich ontwikkelen rondom sport. Door voetbaldoeltjes, een tennispaal of een hockeydoel te plaatsen in de tuin zul je ook als ouder bijdragen aan het ontwikkelen van gewoontes.

Ook steeds meer scholen worden verplicht een bepaald aantal uur aan sport te besteden. Hierdoor zullen de kinderen, gedurende de week, voldoende sporten om een gezond lijf te behouden.

http://voetbalgoals.nl