Financiële voordelen van zonnepanelen op een rij

Het klimaatprobleem is een veelbesproken onderwerp in de huidige samenleving. Door de momentele levenswijze zullen wij de wereld op termijn in gevaar brengen, waar de volgende generaties mogelijk de dupe van zullen zijn. Om deze problemen te voorkomen, wordt de mensheid gestimuleerd bewuster te leven, met een oog op het milieu.

Fossiele brandstoffen zijn een grote last voor het milieu. Door het verbranden van de stoffen komen er veel schadelijke stoffen vrij, ten koste van het milieu. Vooral zonnepanelen worden als ideaal alternatief beschouwd om bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering.

Wat doen zonnepanelen?

Zonnepanelen, ook wel bekend als pv-systemen, zijnu in staat om zonne-energie om te zetten naar bruikbare elektriciteit. Zo vangen de panelen het zonlicht gedurende de dag op dat vervolgens, aan  de hand van een omvormer, omgezet zal worden naar bruikbare elektriciteit. Door enkel gebruik te maken van de zon kan deze manier van elektriciteit opwekken beschouwd worden als duurzame energieproductie. Daarnaast blijken de zonnepanelen ook financiële voordelen te bieden:

Energiekosten vermijden

Om het milieu een handje te helpen en schade te voorkomen, blijven de energieprijzen jaarlijks stijgen. Momenteel betaalt men ruim 80% meer energiekosten dan in het jaar 2000. Aan de hand van zonnepanelen kan de energie grotendeels of zelfs helemaal zelf opgewekt worden, waardoor het betreffende huishouden zal besparen op energiekosten én energiebelasting.   

Energieleverancier worden

Al met al: de zonnepanelen wekken energie op. Uiteraard is het mogelijk dat er een dag meer energie opgewekt wordt dan zal worden gebruikt door het huishouden. In dat geval kan ervoor gekozen worden om het overschot aan energie terug te leveren aan uw energieleverancier of door te verkopen voor een mooie prijs. Op die manier kun je naast het besparen van geld ook nog geld verdienen.

Meer rente ontvangen

Het is inmiddels bekend dat de rente op een spaarrekening vrijwel niets meer inhoudt. Het rendement van een investering in zonnepanelen is, ten opzichte van de rente op de bank, aanzienlijk hoger. Met deze ontvangsten kunnen de panelen snel terugverdiend worden en zal er gesproken kunnen worden van winst.

Waarde van pand verhogen

Tot slot zal de plaatsing van zonnepanelen de waarde van het betreffende pand verhogen. Het energielabel zal stijgen, wat een waardevermeerdering van het pand tot gevolg heeft. Hierbij kan de waardevermeerdering zelfs oplopen tot boven de aanschafprijs van de zonnepanelen. Is een pv-systeem kopen al aantrekkelijk genoeg?

http://economy.nl