Tips om de beginnende klussers een handje te helpen

Gedurende de Covid-periode waren de mensen een lange tijd op zichzelf aangewezen. Sportscholen, kledingwinkels en scholen sloten tijdelijk de deuren. De zowel fysieke als mentale gezondheid, het ritme en diverse taken lagen volledig in de handen van de mensen.  

Op termijn werd het bij velen duidelijk wat de invloed van een lockdown is. Een simpele klus binnenshuis kon al snel leiden tot een grote uitdaging. Als onervaren klusser kan het prettig zijn een houvast te hebben. Hieronder zullen tips gedeeld worden die de beginnende klussers kunnen helpen een klus succesvol af te ronden.

Voldoende voorbereiding

Niets is vervelender dan gedurende de klus tot de conclusie komen dat er gereedschap mist. De klus zal vervolgens moeten worden gestaakt, zodat er een ritje naar de bouwmarkt kan plaatsvinden. Om deze situatie te voorkomen, is het raadzaam vooraf goed na te gaan welk gereedschap nodig is gedurende de klus. Zorg dat je genoeg van alles hebt, zodat een tekort ook voorkomen kan worden. Bij schroeven zijn de Woodies schroeven raadzaam, doordat de speciale punt van de Woodies Ultimate schroeven het mogelijk maakt door iedere houtsoort te boren. Daarnaast kan er gekozen worden voor Torx schroeven die bekend staan om de goede overbrenging van de kracht van de boormachine op de schroef. Aan de hand van deze eigenschap zal de kans dat het bitje uit de schroef schiet klein zijn en zal het monteren gemakkelijker gaan (wel zo fijn voor de beginners).

Kijk af bij anderen

Als beginner kan het lastig zijn controle te krijgen over de situatie: zomaar ergens beginnen loopt niet altijd goed af. Om een goede start te kunnen maken, zal er ergens inspiratie of een houvast vandaan gehaald moeten worden. Kijk geregeld om je heen en stel jezelf diverse vragen, zoals ‘Welke technieken heeft de bouwer gebruikt?’ en ‘Welk gereedschap is hiervoor nodig?’. Op die manier zul je snel inzicht krijgen in de stappen die gezet moeten worden om een klus succesvol af te ronden.

Begin klein

Door direct te starten met het plaatsen van een muur is de kans aanwezig dat de klus niet geheel zal slagen. Begin klein en maak steeds stapjes vooruit. Het ontwerpen en maken van een schoenenkastje kan een mooi begin zijn. Verzamel het gereedschap en de materialen en probeer zonder veel hulp het kastje zelf te bouwen. Op die manier zul je het snelst leren.

http://bnvtools.nl
Author: