De werkzaamheden van een dj op een rij

Er is altijd wel een reden voor een feestje. Is het geen verjaardag, dan is er wel iemand geslaagd voor zijn of haar theorie-examen. Bij een feestje is muziek van groot belang om de sfeer erin te houden.

Bij grote feesten, waaronder een bedrijfsfeest of borrel van de zaak, wordt de muziek vaak verzorgd door een dj.Een dj is werkzaam in de muziekindustrie en is verantwoordelijk voor het draaien van heerlijke plaatjes en het behouden van de sfeer. Maar wat zijn de werkzaamheden van een dj?

Meer dan het draaien van een plaat

Het zijn van een diskjockey lijkt veel makkelijker dan het daadwerkelijk is. Als feestgangers zien wij de handen bewegen en het hoofd meedeinen met de muziek, maar wat gebeurt er nou werkelijk achter de draaitafel? Jeremy Koper, werkzaam in het technocircuit spreekt: ‘Het heeft te maken met de plaatkeuze, de energie die deze platen met zich mee brengen en de manier waarop de dj dit aan het publiek laat horen. Een lichte, vrolijke I Feel Love remix van Donna Summer roept andere emoties op dan een ritmische beukplaat op 130 bpm.’

Iedereen is anders

Uiteraard is iedere dj anders. Zo hecht de een veel waarde aan de stemming van het publiek, terwijl de ander liever in kleinere zalen staat met veel contact met de toeschouwers. Volgens Koper is de truc om de balans te vinden in de wensen van jou, als dj, en het publiek.

Wat houdt live in?

Bij een programma van een festival of club staat somtijds aangegeven dat de betreffende dj live draait. Dit houdt in dat de dj live gebruik maakt van zijn eigen muziek. Zo kan het zijn dat de dj begint met een simpele beat en hier omheen bouwt. De losse sounds worden samengebracht met de bestaande muziek.

Dj inhuren

Om een feest compleet te maken, is een dj inhuren erg leuk. De dj zal zelf zorgen voor de sfeer, waardoor die taak u alvast uit handen zal worden genomen. Daarbij zal een dj vooraf de muziek voorbereiden, waardoor mogelijke wensen qua nummers en artiesten tijdig doorgegeven kunnen worden.

http://economy.nl
Author: