Kom meer te weten over de soorten zonnepanelen

Bij de aanschaf van de panelen is het prettig over enkele informatie te zijn voorzien. Door te beschikken over de juiste informatie kunnen er verstandige keuzes worden gemaakt, waar men achteraf geen spijt van zult krijgen.

Soorten panelen

De markt is in hoog tempo verrijkt met diverse soorten en maten zonnepanelen. Hieronder zullen de verschillende soorten panelen worden benoemd met daarbij wat extra informatie.

  • Monokristallijn zonnepanelen

De monokristallijn zonnepanelen zijn te herkennen aan de zwarte kleur en bestaan uit één kristal. Deze panelen hebben, ten opzichte van de andere panelen, het hoogste rendement per m2. Echter zijn de panelen wel duurder. De monokristallijn zonnepanelen worden vaak gekozen door bewoners die streven naar het maximale rendement en beschikken over een klein dak.

  • Polykristallijn zonnepanelen

De polykristallijn zonnepanelen beschikken over zonnecellen met meerdere grove kristallen. De panelen hebben een soort gebroken schervenpatroon als uitstraling. Verder zijn de zonnepanelen betaalbaar en hebben een redelijk hoge zonnepanelen opbrengst.

  • Amorf / Dunne-film zonnepanelen

In dit soort panelen wordt amorf silicium verwerkt. De panelen zijn erg buigzaam, doordat ze niet over kristallen beschikken. Deze soort wordt gezien als de goedkope zonnepanelen, doordat de prijs een stuk lager ligt ten opzichte van andere soort zonnepanelen, maar hebben daarentegen wel een erg laag rendement. Bovendien zijn de amorf zonnepanelen minder geschikt voor daken. Het wordt vooral toegepast op voer- en vaartuigen.

Levensduur en opbrengst

Over het algemeen is de levensduur van zonnepanelen te schatten op 25 jaar. Op termijn zullen de panelen ouder worden en zal het rendement iets lager uitvallen. Wel ontvangen de bewoners bij aanschaf van de panelen vaak een opbrengstgarantie, waarin wordt aangegeven dat de zonnepanelen na 10 jaar nog minimaal 90% van de oorspronkelijke opbrengst moeten opbrengen en na 25 jaar ruim 80%. Verder hebben de meeste panelen in Nederland een vermogen van circa 350 Wp.

http://economy.nl
Author: