Streef naar een optimaal beveiligde organisatie

Het hebben en behouden van een goed beveiligingssysteem is noodzakelijk in deze tijd. Alles is tegenwoordig online, je bankpas, DigiD, tandartsafspraak herinneringen, bedrijven die runnen op online marketing en technologie en nog veel meer. Alles en iedereen is ten alle tijden online en hackers zijn dus ook overal aanwezig. Het beveiligen van al jouw gegevens met goede wachtwoorden is dus zeker belangrijk. 

 

Verschillende bedrijven kunnen u hiermee helpen, om te beginnen met een security assessment. Dat is een hulptool om te bepalen wat het probleem is en hoe uw IT-infrastructuur en organisatie in elkaar steekt. Te beginnen bij het opzetten van een probleemstelling, gevolgd door een stappenplan gebaseerd op ervaring en kennis van een IT-specialist. Hierna kan een oplossing worden gekozen, die volledig geconcentreerd is op het oplossen van uw probleem, ook op de lange termijn. 

 

Een security assessment kunt u gebruiken voor meerdere doeleinden, bijvoorbeeld bij een migratie, oftewel het veranderen van omgeving. Ook voor interne of externe controle. Ook kan het gebruikt worden voor het beveiligen van wachtwoorden. Makkelijke wachtwoorden zoals 123456789 zijn zelfs de gemiddelde hacker al makkelijk te kraken. Ook kan het Active Directory beveiligt worden door onbedoelde verbindingen te verminderen. Hierdoor worden de aantal aanvalsroutes die hackers kunnen gebruiken verminderd en is uw digitale veiligheid vergroot. 

 

Een vulnerability assessment werkt ongeveer hetzelfde als een security assessment, je kan het zien als een onderdeel ervan. Een vulnerability assessment houdt zich vooral bezig met de internetverbinding van uw organisatie. Het begint bij het uitvoeren van een scan op de openstaande poorten, zo worden de online verbinden op kwetsbaarheden gecontroleerd. Het belangrijk dat deze gevonden kwetsbaarheden snel worden aangepakt vóórdat de hackers deze ingangen gebruiken om uw organisatie binnen te komen. Hierna kan er een plan worden gemaakt op uw verbindingen waterdicht te maken en krijgt u advies. 

 

http://rootsec.nl