Onderhoudt uw huis en wees een lekkage voor

Een huis kopen is voor velen een grote verandering of investering in hun leven. Er moet aan veel dingen worden gedacht naast het kiezen van een goed huis, wat ook al een hele klus is op zich. Denk aan een hypotheek en dus financieel stabiel zijn. 

 

Naast het kopen van een huis moet je ook je huis al die jaren onderhouden. Veel dingen worden jaarlijks gedaan, andere dingen maandelijks of elke 5 jaar. Elke klus heeft zijn eigen eisen en vergen meestal veel tijd, aandacht en geld. Het inhuren van een schilder loopt al snel op in de honderden, al dan niet duizenden, euro’s. Als je het zelf wilt doen, ben je hoe dan ook een aantal dagen of een week bezig. Ook het vervangen van een CV-ketel is erg duur, maar is zeker nodig als je energie wilt besparen, het kost je rond de duizend euro elke 12-15 jaar. 

 

Naast de routine klusjes, kan het je ook gebeuren dat na een hevige regenbui, je daklekkage hebt. Niemand houdt van lekkend water in zijn huis. Een lekkage komt vaak voor door achterstallig onderhoud en kan voor heel veel schade zorgen. Het hout kan gaan rotten door het regenwater en zo kan het gebeuren dat het dak instort als u er niks aan doet. 

 

Het is dus erg belangrijk om je huis te onderhouden. Je kan ervoor kiezen om iemand in te huren en een gratis dakinspectie te verrichten. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en weet u precies wanneer het tijd is om je dak eens goed aan te pakken. 

Er wordt op alles gelet en met aandacht gekeken naar uw dak. Er wordt gelet op bijvoorbeeld het houtwerk, de dakpannen, de schoorsteen, de reiniging, eventuele schade door weersomstandigheden en de afvoeren. Na de inspectie wordt er advies gegeven over preventieve werkzaamheden en kunt u een onderhoudsbeurt of volledige renovatie aanvragen. 

 

http://dakbeheerhermans.nl