Toe aan een traplift? Maak het jezelf makkelijk!

Het komt vaak voor dat mensen niet op eigen kracht naar boven of beneden kunnen. Dit kan vele redenen hebben, meestal zijn dit invalide mensen. Het kan ook handig zijn voor ouderen die thuis willen blijven wonen, maar niet de trap op kunnen. 

Het is een stoel die wordt aangedreven door een elektromotor over een rail die vast is gemaakt aan de trap. Het is dus eigenlijk een vervanger van de trap en een optie voor mensen die geen lift in huis hebben, willen of kunnen laten bouwen. Een prima investering dus, maar wel aan de prijzige kant. 

 

De Wet maatschappelijke ondersteuning oftewel Wmo biedt hulp en ondersteuning aan burgers, met als doel hen helpen bij zelfstandig wonen en deelname aan de maatschappij. Dit moet je aanvragen bij jouw gemeente en daaruit volgt een gesprek en onderzoek. Het kan een best lastig traject zijn. 

De Wmo biedt huishoudelijke hulp, woningaanpassingen (traplift), vervoer, ondersteuning voor mantelzorgers, begeleiding, dagbesteding, kortdurend verblijf en beschermd wonen bij een psychische stoornis. Er kan dus heel veel geregeld worden onder deze wet. 

De eigen bijdrage is 19 euro per maand. Je kunt vrijstelling hiervoor krijgen als je aan bepaalde eisen voldoet. Hoe dan ook, een traplift wmo is een stuk goedkoper. 

 

Maar hoeveel kost een traplift? Wat moet ik allemaal regelen? Wordt het vergoed? Welke traplift is het beste voor mij? Dat kunnen ze allemaal voor je beantwoorden op Trapliftenvergelijken.nl. 

Het team helpt jou in 3 stappen. Eerst geef je je trap situatie door, denk hierbij aan bochten en verdiepingen. Door het doorlopen van de volgende stappen, krijg je tot 3 gratis offertes van passende leveranciers. Als laatst kies jij de leverancier die het best jouw wensen vervuld. 

Zo is het traject vergemakkelijkt en vergt weinig moeite uit jouw kant. Kies en krijg jouw voordeel! 

 

http://trapliftenvergelijken.nl