Verkoopstress? Hier moet je aandenken

Ben je net gescheiden, heb je je baan verloren of wil je in een andere stad of ander land een nieuw leven beginnen? Dan wil je waarschijnlijk je huis verkopen. Je wilt alles zo snel mogelijk afhandelen en met zo min mogelijk kosten. Daarnaast moet er ook nog een nieuwe woonplek worden gevonden en daar wil ik je bij helpen.

 

Waar moet je allemaal aan denken? 

Ten eerste moet gedacht worden aan de baan. Het is niet handig om naar Zwolle te verhuizen als je in Den Haag woont. Natuurlijk is een stukje verder wonen geen probleem, het openbaar vervoer en het aanschaffen van een auto kan een oplossing zijn. U moet dan wel rekening houden of openbaar vervoer makkelijk bereikbaar is vanaf het nieuwe huis en of er parkeergelegenheid is, en is dat wel gratis? 

 

Daarnaast moet u denken aan kinderen, als u die al heeft of als u een kinderwens heeft. Voor kinderen kan het erg lastig zijn om te verhuizen, van school en sport te wisselen en nieuwe vriendjes te maken in de nieuwe wijk. Ook is het handig als er een school in de buurt zit, zodat hij/zij snel gebracht kan worden of uiteindelijk zelf ernaartoe kan fietsen. 

 

Ten derde is de omgeving en het huis zelf ook van belang. Wilt u een appartement of eengezinswoning? Wilt u in de drukke stad wonen, op het platteland of dichtbij familie? Ook moet u denken aan de totale kosten van het huis. Is het huis duur, maar hoeft er niks meer verbouwd of gekocht te worden? Of is heeft het huis juist een gemiddelde prijs, maar is het net een bouwval? 

 

Als laatste moet u denken aan uw eigen huis, heeft het huis al een hoge waarde of moet ik wat dingen veranderen zodat ik er uiteindelijk meer voor kan krijgen? Wil ik mijn huis snel verkopen of wacht ik tot er een hoog bod komt? 

 

Ik hoop dat dit heeft geholpen en u een goede koop heeft! 

 

https://economy.nl