Hervatting van vitale beroepen

Er zijn wat dingen die anders gaan in deze tijd van de uitbraak van het COVID 19 virus. Alleen de vitale en cruciale beroepen, oftewel de beroepen die we echt nodig hebben om als samenleving goed te blijven functioneren, mogen doorgaan met hun werkzaamheden. De rest van ons moeten ons werk zoveel mogelijk vanuit huis uitoefenen, of als dat niet kan, helemaal niet werken. Dat is dus nogal anders dan het in een situatie zonder het virus zou zijn geweest. Maar zelfs de beroepen die nu wel doorgaan, kunnen niet doorgaan zoals ze gewend zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de Elektricien. Als die naar iemands huis komt om een meterkast vervangen, zal hij zich eerst voorstellen met een hand. Daarna zou hij een bak koffie krijgen en gaat hij aan de slag. Dat kan nu niet. De hand mag niet, door de anderhalve meter regel. De koffie mag niet, omdat ook dit besmet kan zijn met het virus, zowel op het kopje als de koffie zelf. Ten slotte moet de elektricien alles wat hij aanraakt van tevoren en daarna goed schoonmaken, om verspreiding van het virus te voorkomen.

Ook de leraren mogen vanaf deze week weer doorgaan. Dus ook ik heb weer voor de klas gestaan. Dat was ook wel weer even wennen, want zie 30 jonge kinderen maar anderhalve meter van je af te houden de hele dag. Ze hebben met heel veel dingen gewoon hulp nodig, zoals het openmaken van een beker of het instellen van een laptop. Daarnaast rennen ze in de pauze gewoon naar je toe. Dit is allemaal niet heel erg natuurlijk, maar maakt het wel heel lastig om je dus inderdaad te houden aan de regels. Want voor kinderen is het houden aan regels sowieso vaak lastig, maar wanneer het zulke nieuwe regels zijn, gaat het nog wel even duren voordat het idee er goed in zit.

https://www.groenewegendelft.nl/
Author: