Beroepen die doorgaan

Momenteel zitten we allemaal thuis natuurlijk, in verband met de uitbraak van het covid 19 virus in Europa. Om te voorkomen dat het virus zich nog verder kan verspreiden en op korte termijn de ziekenhuizen vol zullen zitten, is het belangrijk dat we allemaal voorlopig binnen blijven zitten. Sommige van ons, zoals ik, zijn gelukkig in staat door te werken in deze tijd van crisis. Maar er zijn heel veel mensen die normaal in de horeca of in de winkels werken, die nu maandenlang niks kunnen doen. Dit is natuurlijk heel veel vervelend, want voor sommigen geld ook dat ze nu geen inkomen hebben. Zij hebben namelijk normaal een 0-urencontract, en krijgen dus in een maand waarin ze niet kunnen werken, 0 uur uitbetaald.

Maar er zijn ook beroepen waar ze nu om lopen te springen. Neem bijvoorbeeld werken bij de apoteek. Er zijn talloze mensen die op het moment zorg nodig hebben en hun medische hulpmiddelen moeten krijgen, en er zijn veel medewerkers die door symptomen ziek thuis moeten zitten. Daarom staat de Vacature apothekersassistent bij veel gemeentes in grote getallen open. Ze hebben heel veel mensen nodig om in de apoteek te staan om het allemaal aan te kunnen.

Er is ook een ander beroep waar het nu misschien nog iets te vroeg voor is om veel vraag naar te hebben, maar wat in de toekomst wel echt op zal komen zetten. Dit is de Vacature schuldhulpverlener. Schuldhulpverleners helpen mensen die in de schulden zitten met een terugbetaalplan. Samen gaan ze kijken hoe degene uit de schulden gehaald kan worden. Doordat zoveel mensen hun inkomen door de maatregelen zijn verloren, is de kans groot dat er over een aantal maanden veel meer schuldhulpverleners nodig zijn. Er zullen namelijk ook veel meer mensen zijn die daadwerkelijk in de schulden zitten.

https://professionalpartners.nl/vacatures/