Een unieke inrichting

Veel mensen gaan, als ze nieuwe meubels nodig hebben, gewoon even naar de Ikea of een soortgelijke winkel. Daar kopen ze dan meubels die massaal geproduceerd zijn. Dit zorgt voor een laag prijsje, maar ook voor een meubel die iedereen al in zijn huis heeft staan. Hierdoor is je huis niet uniek. Het zou net zo goed het huis verderop in de straat kunnen zijn. Het alternatief is bij een speciaalzaak meubels kopen. Deze zijn wel een stuk specialer, maar daardoor ook een stuk duurder. En dat terwijl de kwaliteit niet per se altijd veel hoger ligt. Maar wat moet je dan doen, als beide opties niet ideaal zijn? Nou, gelukkig is er de perfecte oplossing; vintage meubels kopen.

Dit is ontzettend makkelijk te doen. Je kunt in de kringloop kiezen uit tientallen om de perfecte eetkamertafel te krijgen. In de antiekwinkel zijn er talloze schattige kastjes waarvoor jij kunt kiezen om jouw huis net een beetje meer persoonlijkheid te geven. En natuurlijk kun je op de markten kijken naar de mooiste vloerkleden, die al volledig schoongemaakt en al worden verkocht.

Niet alleen heb je dan prachtige, unieke meubels voor in je huis, maar er zijn ook nog andere voordelen. Zo is het ontzettend goed voor het milieu om spullen een tweede kans te geven. Dan hoeft er namelijk niet nog een nieuw meubel gemaakt te worden, wat voor het kappen van hout zorgt en voor een CO2 uitstoot door het overvliegen. Daarnaast is het ook heel goed voor de portemonnee; voor gebruikte spullen kan minder geld gevraagd worden dan voor nieuwe spullen, hoewel de staat van het product nog helemaal in orde kan zijn. Zo heb je voor een zacht prijsje, toch een unieke inrichting, die je niet in elk huis in de straat of de wijk tegen zal komen.

 

 

https://www.nouvez.nl/