5 voordelen van bijles van Scriptium

De markt aan bijlesaanbieders is zeer rijk. En maar goed ook! Zo is er voor ieder wat wils en kan elke leerling de bijles ontvangen die hij of zij nodig heeft. Toch kan het ook een flinke kluif zijn om het kaf van het koren te scheiden en te vinden welke bijlesaanbieder het best bij uw kind past. Daarom namen wij de proef op de som en hebben we onderstaand voor u op een rijtje gezet waarom centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium een hele goede keuze is.

 

  1. Bijles op maat

Misschien wel het allerbelangrijkste aan bijles is de persoonlijke didactische stijl die wordt toegepast. Als bijles zou gaan om simpelweg het herkauwen van informatie kon uw kind net zo goed in de klas blijven zitten. Het gaat erom dat de stof overgedragen wordt op een manier die aansluit bij de leerstijl en eventuele leeruitdagingen van uw kind. We waren er daarom erg blij mee toen Scriptium direct na onze aanvraag voor bijles Engels telefonisch contact opnam om te praten over onze beweegredenen om bijles te zoeken. Ze wilden precies in kaart brengen waar onze proefleerling tegenaan liep en ze wilden tevens van ons horen wat wij als ouders belangrijk achtten.

 

  1. Eerst de bijlesdocent ontmoeten

De persoonlijke noot werd verder verdiept toen we na onze aanvraag eerst telefonisch kennis hebben gemaakt met de bijlesdocent die Scriptium voor ons had geselecteerd. De persoonlijke klik is erg belangrijk en Scriptium wilde dus eerst zeker weten dat wij als ouders en ons kind, en de bijlesdocent een match waren. We hebben de kans gekregen om diepgaand te praten over de didactisch achtergrond van de bijlesdocent en over de leerstijl van ons kind. Dat wekt zeker vertrouwen.

 

  1. Vakinhoudelijke expertise

We waren zeer blij met de sterke achtergrond van de bijlesdocenten die we gesproken hebben. Het gaat bij Scriptium niet om studentjes die net zelf hun vwo-diploma gehaald hebben. Het gaat om volwassenen met jarenlange ervaring in hun vakgebied en in studiebegeleidingen ervaring met didactiek en pedagogiek. Het is dus alsof uw kind samen met een echte docent aan de slag gaat. Dit is ook te horen aan de telefoon: de bijlesdocent weet van aanpakken en kan accuraat en gericht de pijnpunten in het leerproces aanwijzen.

 

  1. Geen vaste uurpakketten

De meeste concurrenten van Scriptium werken met vaste uurpakketten waarbij je vastzit aan een bepaald aantal uren bijles. Daar worden wij niet blij van, omdat bij voorbaat vaak moeilijk in te schatten is waar uw zoon of dochter behoefte aan heeft. Scriptium begrijpt dat en daarom verstrekken ze een offerte met een totaalprijs en een uurprijs voorafgaand aan het bijlestraject. Het aantal uren op die offerte is precies op maat gemaakt voor uw kind. Als u dan later besluit de bijles, bijvoorbeeld bijles wiskunde of tentamentrainingen, vroegtijdig te stoppen, zit u nergens aan vast. Aan het eind van elke maand wordt een factuur gestuurd voor de bijlesuren die in die maand genoten zijn.

https://www.scriptium.nl/