Social media stress

Vandaag de dag is het 2020 en het social media gebruik blijft steeds meer groeien. Vooral onder de jongeren social media niet weg te denken. Overal op straat zie je jongeren lopen, fietsen of zelfs in de auto naar de telefoon kijken. Dit is niet alleen levensgevaarlijk, maar wat heeft dat nog meer gevolgen voor de sociale omgeving? Kijk bijvoorbeeld bij een willekeurig treinstation of bushalte, dan wordt er nauwelijks meer met elkaar gesproken. Iedereen is bezig met zijn of haar telefoon, terwijl dat juist de plekken zijn om echt met elkaar een praatje te kunnen maken. Naast het feit dat dit voor ontwikkeling niet bepaald goed is als het gaat om offline sociale contacten, ook heeft dit serieuze gevolgen doormiddel van stress. Het is namelijk zo dat er in deze tijd veel influencers te zien zijn op social media.

Dit zijn mensen met veel volgers op bijvoorbeeld Instagram of YouTube. Deze personen worden gesponsord, omdat er veel bereik is met hun kanalen. Dit betekend dat zij veel content plaatsen met alle mooie spullen die zij bezitten of hebben gekregen. Hierbij kun je denken aan kleding, auto’s en andere gadgets die voor de volgers ook aantrekkelijk zijn. Dit creëert veel druk bij jongeren, omdat zij dit ook graag zouden willen hebben. Ook veel bekende sporters of acteurs zijn te bewonderen op social media en verdienen ook nog eens veel geld aan één post. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor de influencer of bekend persoon, maar ook voor bedrijven die meer consumenten online willen bereiken. Een ‘gewone’ Instagram gebruiker kijkt per dag meerdere uren op social media en krijgt hierdoor dus een beeld over hoe je er uit moet zien of welke dingen je moet bezitten. Dit beeld levert enorm veel stress met zich mee, omdat dit niet haalbaar is voor de meeste mensen.

Naast deze social media stress komt vaak ook nog eens de prestatiedruk van de studie kijken, wat de stress nog erger maakt. Veel jongeren kampen hierdoor met een burn-out, wat lastig is om mee om te gaan. Een burnout behandeling wordt dus aangeraden om uit deze situatie te komen. In tilburg zijn veel goede behandelingen mogelijk. Kies een psychologenpraktijk Tilburg die bij je past.

https://piekerpoli.nl/