De print- en scanoplossingen van Repromat

Repromat biedt print- en scanoplossingen voor bedrijven en instellingen in diverse sectoren. Zo bieden wij ook oplossingen voor de digitalisering en routing van uw archief of bibliotheek. 

Archief of bibliotheek

Archieven en bibliotheken hebben vaak te kampen met problemen op het gebied van het opslaan van waardevolle, antieke of klassieke documenten, boeken, tekeningen, bouwtekeningen of schilderijen. Soms is er zelfs een publieks scanner nodig voor de leeszaal, maar waar vind u dit? Wij helpen u graag met moderne en geavanceerde scansystemen en adviseert welke scanner in uw situatie en behoefte het meest geschikt is. Wij begrijpen als geen ander hoe we moeten omgaan met de kwetsbaarheid van uw historische documenten en hoe u deze moet opslaan. 

Tips voor het digitaliseren van uw archief

Het digitaliseren van uw archief begint bij het opschonen en ordenen van uw archief. De voorbereidingsfase is van cruciaal belang. Dit bepaalt namelijk hoe uw digitale archief gestructureerd gaat worden en zorgt ervoor dat het scannen en verwerken soepel gaat. Daarnaast bepaalt de kwaliteit van uw scanner in grote mate de kwaliteit van uw gedigitaliseerde archief. Als u alle documenten hebt gescand en deze voldoen aan alle kwaliteitseisen, kunnen de originele documenten in uw archief vaak worden vernietigd, of worden opgeslagen op een andere plek. Dit heet substitutie of vervanging. De digitale documenten hebben dan dezelfde rechtskracht en bewijswaarde als de originele documenten. Zo maakt u meer ruimte vrij, papieren archieven nemen namelijk veel ruimte in beslag. De ruimte die vrijkomt kan dan worden gebruikt voor andere dingen, zoals meer werkruimte. Ook kan papier en inkt verouderen waardoor de informatie die erop staat verloren kan gaan. 

Maatwerk door Repromat

Bij Repromat hebben wij verschillende consultants in dienst die u graag adviseren over het digitaliseren van uw archief. Wij hebben een verschillende scanners in onze voorraad en kunnen u over alle specifieke eigenschappen van elke scanner adviseren. Zo weet u altijd welke scanner de beste optie is voor uw wensen. Behalve scannen en archiveren, kunnen wij u ook van dienst zijn bij het logisch documenteren en catalogiseren van uw archief. Nadat de scan wordt uitgevoerd, geven we duidelijk aan waar het document geregistreerd staat en onder welke categorie het betreffende document of boek is opgeslagen. Op die manier maken wij uw archief of bibliotheek toegankelijker en kunt u beter aansluiten bij de behoefte van uw doelgroep.