Toe aan een nieuwe loopbaan: waar begin ik?

Je moet je hele leven lang nog werken. Je kan soms geen zin hebben in werken, omdat je een beetje ziekjes bent of als je niet zoveel nachtrust heb gehad.  Maar het is wel echt belangrijk dat je plezier in je werk hebt en weet wat je moet doen en  eventueel leuke collega’s heb. Als je dat niet hebt kan werken een zware opgave worden voor jou. Misschien ga je niet met plezier naar je werk en voel jij je er niet thuis. Of je hebt hartstikke leuke collega’s, maar je weet eigenlijk niet wat je doet en of je dit werk echt wel leuk vind. Voor die mensen is het handig om de hulp van een loopbaancoach in te schakelen.

Wat kan een loopbaancoach voor mij betekenen?

Een loopbaancoach bied jou een dienstverlening aan, zij helpen jou met het bepalen van de juiste koers van jou loopbaan. zij zijn specialisten op dit gebied door ervaringen. Je hoeft niet iets speciaals te hebben om hulp te krijgen van een loopbaancoach, iedereen die er niet uit komt met zijn loopbaan is welkom. Loopbaanbegeleiding word ook wel als een traject gezien. Om erachter te komen wat jij echt leuk vind en waarin jij je thuis voelt zijn er vraagstukken nodig. Vraagstukken die de coach opstelt en vervolgens aan jou gaat vragen. Bijvoorbeeld, wat vind je leuk, wat past bij je en hoe graag wil je dat bereiken. Zij kijken of er iets uit die vraagstukken komt en helpen en  jou zo om het juiste pad van je loopbaan op te gaan. In dit traject heb jij de actieve rol. Jij moet de vraagstukken beantwoorden en nagaan wat jij echt graag wilt en of het haalbaar is, de coach geeft daar alleen advies op en praat met je over de keuzes en mogelijkheden.

Meer weten over loopbaanbegeleiding?

Ben je geïnteresseerd geraakt in een loopbaancoach en wil je graag meer informatie over loopbaanbegeleiding? Wacht dan niet langer en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij een erkende loopbaan professional uit jouw regio. 

https://kompaszie.com