Iedereen Schaakkoning!

Jonge Schaakkoning, oude Schaakkoning

Een schaakkoning hoeft niet altijd een ouder volwassen persoon te zijn die zich al vele jaren bezig houdt met schaken. Schaken is voor iedereen, jong en oud! Kinderen vanaf 5 jaar of zelfs nog jonger kunnen al leren schaken en kleine Schaakkoningen of Schaakkoninginnen worden. Schaken is niet alleen heel leuk voor iedereen maar het is bewezen dat kinderen die al vroeg beginnen met schaken beter presteren op school. Door het schaken worden de vaardigheden zoals logisch denken, rekenvaardigheid en problemen oplossen aanzienlijk verbetert. Ook steeds meer studenten kiezen ervoor om te schaken. Het is een leuke manier om je vrije  tijd te besteden en mensen te leren kennen tijdens je studie. Op de Schaakkoning kun je terecht voor verschillende schaakspellen.

Schaken doe je om een beker!

Schaken is al jaren niet meer alleen voor suffe, slimme nerds die de hele dag alleen maar aan het schaken zijn. Schaken is steeds meer een hele hippe sport aan het worden in Nederland. Als student kun je dan ook bij vele schaakclubs terecht waar je tegen verschillende tegenstanders kunt schaken. Bij diverse schaakclubs door heel Nederland strijd je bij de interne competities dan ook tegen elkaar om een beker! En wie wil er nou niet kunnen zeggen dat die de beste schaker van de hele club is? Of misschien zelfs de beste schaker van heel Nederland! Want alleen tegen mensen schaken die je al kent kan saai worden, daarom zijn er ook externe schaaktoernooien. Deze worden vaak een keer per week gehouden. De leden van de schaakverenigingen komen dan allemaal bij elkaar om met elkaar en tegen elkaar te schaken.

Schaken is niet alleen maar zwarte en witte figuurtjes verplaatsen, schaken doe je om een beker!

Manier van ontspanning

Iedereen kent het wel. Alles op een dag gaat fout. Te laat uit bed, trein gemist, geen ontbijt, een baas die alleen maar loopt te zeuren ,vertraging op weg naar huis, dit is voor niemand een pretje. Hoe fijn is het dan dat je even lekker kunt ontspannen met een potje schaken. Met schaken ben je gefocust op het spel en dat kan voor sommige mensen een heel ontspannende werking hebben. Ideaal dus om even lekker al die stress om je heen te vergeten en tot rust te komen.