Jouw ochtendritueel

De ochtend is voor veel mensen niet het favoriete onderdeel van de dag. We willen het liefst nog lekker in ons bed blijven liggen, maar dat kan nu eenmaal niet. De plicht roept! We moeten de deur uit, naar werk, naar school, waar we dan ook heen moeten. Toch is de ochtend wel belangrijk. Hoe je je voelt wanneer je aan je dag begint, heeft namelijk veel invloed op de rest van je dag.

Maar hoe zorg je er dan voor dat je met het goede been uit bed stapt elke ochtend? Daar heb je toch weinig invloed op? Nou, dat zou je misschien denken, maar je hebt er wel degelijk invloed op. Als je een ochtendritueel creëert, dat bij jou past, dan wordt het veel makkelijker om op te staan. Routine is heel goed voor de hersenen, want dan raken ze er aan gewend en sta je veel fijner op.

Een fijn ochtendritueel is voor iedereen anders, maar dit zijn een aantal dingen die voor veel mensen helpen:

  • Bepaal de avond van tevoren alvast wat je die dag wilt gaan doen. Het niet uit bed willen komen, komt vaak voort uit het niet weten wat je moet doen. Als je duidelijke doelen hebt gesteld, kun je daar ’s ochtends meteen aan beginnen, zonder eerst veel na te hoeven denken.
  • Veel mensen kunnen genieten van een kopje koffie in de ochtend. Dit is echt een moment om naar uit te kijken. Tegenwoordig zijn koffiecups erg populair, bijvoorbeeld van merken als lavazza of dolce gusto.
  • Beperk de prikkels die je binnen krijgt. Je bent net wakker na een nacht lang slapen, dus je kunt je voorstellen dat je lichaam even op gang moet komen. Zorg dat je dus niet meteen allerlei geluiden en meldingen om je heen hebt. Geef je hersenen de kans om even rustig aan te doen.
https://www.koffiecupster.nl/