Hoe voorkom ik een verstopping in mijn afvoerleiding?

 

Het is een veel voorkomend probleem: een afvoerleiding die verstopt is geraakt. Door preventief de juiste maatregelen te nemen, zorgt u dat dit voortaan niet meer voor zal komen. In dit artikel leest u precies wat u preventief kan doen om dit te voorkomen. Het is namelijk minstens zo belangrijk om te weten hoe u dit probleem voorkomt als hoe u dit probleem oplost,

Avond gegeten? Gooi de resten eerst weg!

In veel huishoudens wordt de vaat in één keer de vaatwasser in gedaan zonder dat de resten eerst worden weg gegooid. Door eerst de resten van het bord te vegen in de prullebak, verkleint u de kans op een verstopping in uw afvoerleiding al aanzienlijk. Omdat de resten zich kunnen nestelen in de afvoerleiding, is het belangrijk dat u deze voor de vaatwas beurt in de prullebak doet. Door dit standaard te doen voorkomt u niet alleen een verstopping in uw afvoer maar zorgt u er ook voor dat uw vaatwasser beter zijn werk doet. Een vaatwasser is natuurlijk niet gemaakt om resten van eten van uw bord te halen!

Douche verstopt? Lees deze tip!

Haren zijn 9 van de 10 keer de oorzaak van een verstopping in de advoer van de douche. Zorg er daarom voor dat je na elke douchebeurt het doucheputje leeghaald. Ook al zijn het maar een paar haren, ook deze kunnen zorgen voor een verstopping. Leer jezelf daarom aan om na elke douchebeurt het putje leeg te maken en voorkom een verstopping.

 

Daarnaast kan een loodgieter u ook nog tips geven over het voorkomen van een verstopping. Bel uw loodgietersbedrijf voor meer tips en wellicht kan hij u ook helpen met het voorkomen van andere ongemakken in uw huis. Uw loodgieter heeft verstand van alle soorten klussen in en rondom uw huis!