De kunst van fotografie

Fotograferen de een heeft er niets mee en de ander vind het heel erg leuk. Het is dan ook niet iets wat iedereen zomaar kan. Een foto maken kan iedereen wel, maar fotograferen is een aparte kunst. Bij fotograferen komen veel dingen kijken. Allereerst moet je weten hoe een spiegelreflexcamera werkt. Als je weet wat de belangrijkste functies van een spiegelreflexcamera doen, moet je erachter proberen te komen hoe je deze functies tijdens het fotograferen correct kan toepassen.

Denk bijvoorbeeld aan functies als diafragma, ISO en sluitertijd. Deze driehoek is erg belangrijk tijdens het fotograferen. Door correct gebruik van deze functies kun je mooie effecten creëren op de foto. Hierdoor kun je mooie foto’s krijgen zoals een object op de voorgrond die je erg goed kan zien of een object op de achtergrond die je beter ziet op de foto. Met een basiscursus fotografie Utrecht leer je hoe je deze simpele maar belangrijke dingen in de praktijk van het fotograferen toepast.

In de basiscursus leer je hoe een camera werkt en hoe je de belangrijke functies van een camera in de praktijk kunt gebruiken. Je leert dus omgaan met de driehoek diafragma, ISO en sluitertijd. Ook leer je in de cursus een aantal andere belangrijke principes van het fotograferen. Weet je bijvoorbeeld wat de een derde regel is; dat leer je op de basiscursus. De belangrijkste toegevoegde waarde van deze cursus is dat je in één dag leert waar je anders een week mee bezig bent om op te zoeken. Daarnaast worden al deze principes veel duidelijker met de vele voorbeelden die er tijdens de cursus gegeven worden.

Naast de basiscursus fotografie wordt er ook een Lightroom cursus gegeven. Een Lightroom cursus is een cursus waar je foto’s leert bewerken met het programma adobe Lightroom. Adobe Lightroom is een eenvoudig programma waar je uitstekend foto’s mee kan nabewerken. Met deze cursus worden jou fotografie skills compleet want de ene helft van fotografie is het maken van een goede foto en de andere helft is het kunnen nabewerken van die foto.

http://www.beeldacademy.nl/