Reuring in het klaslokaal!

Wij hebben alweer een tijdje digiborden in onze lokalen hangen, maar ik zal niet snel vergeten wat voor een enthousiasme het met zich meebracht bij onze leerlingen. Na alle fusies, bezuinigingen en allerlei andere toestanden in het onderwijs, was de komst van de digiborden een welkome afwisseling. Mocht u nog niet beschikken over zo’n bord, dan moet u vooral mijn verhaal lezen. Doe er vooral uw voordeel mee!

De komst van het digibord

We hadden leerlingen en ouders al een beetje voorbereid op de komst van het digibord in de lokalen. Er was geen enkele wanklank te horen; eigenlijk was iedereen er positief over. Eerst zijn we begonnen met het aanschaffen van twee exemplaren. En daar kwam trouwens wel wat wanklank door, want toen ze eenmaal in gebruik waren genomen konden de andere klassen niet wachten tot ook zij een digibord aan de muur kregen. De kinderen waren nl. zo enorm enthousiast! En dat snap ik wel. Het is een enorme stap vooruit, zo’n bord. Je lesstof wordt er zo meer levendig van. De aandacht in de klas nam drastisch toe.

Geen weg meer terug

Al snel werden ook de andere krijtborden verwisseld voor een digitaal schoolbord en nu was iedereen blij en tevreden. Voor de leraren was het in het begin even wennen. Hoe werkt de software en wat zijn de mogelijkheden? Maar het gebruik viel enorm mee, voor we het wisten hadden we het onder de knie en vinden wij ook zelf het ontzettend leuk om ermee te werken. De mogelijkheden zijn echt vreselijk toegenomen. We laten websites zien, filmpjes, zelfs bij muziekles is het bord niet meer weg te denken. Het overtreft onze stoutste verwachtingen. De aanschaf van een digibord brengt alleen maar voordelen met zich mee. Al is de aanschaf een behoorlijke investering, de digiborden op onze school van Faas media zullen nooit meer verdwijnen.