Piano leren spelen voor beginners

Als u iets nieuws begint, is het altijd aan te raden om een startpunt te hebben. Dit werkt met alles zo, dus ook met piano leren spelen. Het meest logische is om te beginnen met de centrale C. Zoals dit al doet vermoeden is dat een toets die in het midden van de piano zit. Op het toetsenbord zitten meerdere C toetsen en deze toets zit altijd direct links van het groepje met 2 zwarte toetsen. Die C die dus direct links van een groepje van 2 zwarte toetsen zit, in het midden van de piano, is de centrale C. je kunt de centrale C ook vinden door de vierde C vanaf links te nemen.

Als u vanuit de c met de witte toetsen omhoog op het toetsenbord krijgt u de C toonladder. Deze toonlader wordt ook wel de C groot toonladder genoemd. Dit is de toonladder C-D-E-F-G-A-B-C. De D is de witte toets direct rechts van de C, de E is de witte toets direct rechts naast de D, enz. Met noten uit deze toonladder kunnen we een akkoord opbouwen. Het meest voorkomend is een akkoord van 3 noten.

We leren u nu drie akkoorden. Het eerste akkoord dat u kunt vormen, wordt het C akkoord genoemd en bestaat uit de volgende noten; C, E en G. Het volgende akkoord is het F akkoord en bestaat uit de noten F, A en C. Het laatste akkoord is het G akkoord en wordt gevormd door de noten G, B en D.

Na het bouwen van de akkoorden kunnen we deze akkoorden achter elkaar spelen. Het gelijk achterelkaar spelen van verschillende akkoorden noemen we een akkoordenschema.

Dit zijn slechts enkele aanwijzingen, maar het is wel een goed startpunt voor piano spelen voor beginners. Wilt u meer informatie bezoek dan onderstaande website of bekijk onderstaande video.

http://pianospelenvoorbeginners.nl