Alles over Circle of Gentlemen

Elk merk heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen geschiedenis en zijn eigen bijzonderheden. Zo ook het merk Circle of Gentlemen. Hoewel het merk (jammer genoeg) niet veel in de spotlights staat, heeft ook dit merk een eigen verhaal. Een hele bijzondere ook!

De missie van Circle of Gentlemen

Het merk Circle of Gentlemen komt van Nederlandse bodem. Het merk is van start gegaan in 2006, opgericht door de compagnons Michel van Kommer en Jan Jaap van Gent. Het merk is opgericht voor de werkende man die comfortabel gekleed wilt gaan in luxueuze kleding.

Circle of Gentlemen komt met de dag dichter bij de missie om iedere werkende man er goed gekleed bij te laten lopen. Wat startte bij een gewoon Oer Hollands kledingmerk, is Circle of Gentlemen binnen paar jaar tijd uitgegroeid tot een internationale kledingmerk.

Trends in een nieuw jasje

Bij Circle of Gentlemen draait het om kwaliteit, een klassiek en moderne uitstraling en pure materialen. Dat is de essentie voor de creatie voor iedere collectie.

De drager stelt Circle of Gentlemen nooit teleur, doordat er gebruik gemaakt wordt van prachtige en zuivere textielsoorten. Deze textielsoorten worden gegoten in een kledingstuk waarbij de klassieke Britse invloeden duidelijk zichtbaar zijn.

Ondanks dat Circle of Gentlemen dicht bij de eigen identiteit blijft, worden de modetrends niet vergeten. De kledingstukken met de klassieke Britse invloeden worden verweven met hedendaagse mode. Dit zorgt ervoor dat elk kledingstuk van Circle of Gentlemen een duidelijke en unieke handtekening heeft.

 

De collectie van Circle of Gentlemen

De collectie van Circle of Gentlemen bestaat uit mooie afgewerkte kostuums, dress shirts, broeken, wollen, truien, sjaals, underwear en colberts. De collectie is opgebouwd rondom de 4 seizoenen. Er is dus een winter-, voorjaar-, zomer- en najaarscollectie.

Binnen deze vier seizoenscollecties is er ook een meer casual ‘Men Collection’ en een formelere ‘Dressed Collection’. Daarnaast biedt Circle of Gentlemen ook limited edition items. Deze kledingstukken springen eruit qua afwerking of materiaalkeuze.

De bekendste lijnen van Circle of Gentlemen

Circle of Gentlemen heeft een collectie met hoge boorden en drieknoops kragen. De collectie Circle of Gentlemen overhemden is uitgebreid tot een assortiment met meer dan 200 overhemden. Sinds de uitbreiding biedt Circle of Gentlemen niet alleen drieknoops overhemden, maar ook twee,- en éénknoops overhemden.

Al snel volgden meerdere lijnen. Zoals de knitwear lijn en de Circle of Gentlemen blazer lijn.

De blazers kenmerken zich door met een slank gesneden pasvorm en rechtopstaande kraag. De uitstraling van de blazers is Engels. Circle of Gentlemen maakt voor de blazers gebruik van linnen, puur katoen en zuiver wol. De prijzen van de blazers variëren van 395 euro tot 439 euro.

Voor de knitwear maakt Circle of Gentlemen gebruik van merinowol, fijne katoen en kasjmier. De prijs van de knitwear is 129,95 euro.

Circle of Gentlemen levert ook bedrijfskleding (overhemden) voor hotels en restaurants. Bekijk de mooie collecties van Circle of Gentlemen op overhemden.com.

https://overhemden.com