Hardcover boek drukken

Hardcover boek drukken was vroeger de standaard voor het drukken van boeken maar dit gebeurd tegenwoordig alleen nog maar voor populaire boeken. De meeste boeken worden tegenwoordig met zachte kaft gedrukt.

Geld besparen met zachte kaft

Door het drukken van boeken met zachte kaft wordt er veel geld bespaart. Het is voor de uitgevers goedkoper om zachte kaft boeken te drukken dan hardcover boek drukken. Het is ook voor de lezers goedkoper. Boeken met een zachte kaft kosten namelijk een stuk minder. Dit is dan ook een groot reden waarom uitgevers kiezen voor hardcover boek drukken. De lezers zijn niet bereid om meer te betalen waardoor de uitgevers met grote verliezen zitten.

Populaire boeken

Bij populaire boeken zit het weer anders waar hardcover boek drukken gebruikelijk is. Wat is de logica hierachter? Het is heel simpel. Populaire boeken zijn boeken waar de lezers al lang op wachten. Het maakt niet uit hoe of op wat je het drukt. Zo lang ze het kunnen betalen zullen ze het kopen. Door hardcover boek drukken van populaire boeken wordt er veel geld gemaakt. De uitgevers kunnen het duurder verkopen dan boeken met zachte kaft wat betekent dat ze meer winst gaan maken.