Lego Ninjago: oosterse magie in een nieuw jasje

Wie kan zich de Teenage Mutant Ninja Turtles nog herinneren? Vroeger ging elke jonge jongen op de bank zitten, vaak met een broer naast zich, om op televisie naar de avonturen van Donatello, Raphael, Michelangelo en Leonardo te kijken. Daar zag je allemaal stoere gevechten tussen oosterse schildpadden die met hun kungfu en ninja-vaardigheden allerlei boze en snode plannen van de slechteriken dwarsboomden. Samen op de bank keek je naar elk avontuur, totdat uiteindelijk de televisie uit moest.

Het Oosten

De oosterse cultuur heeft nog steeds een grote invloed in het Westen, maar bovenal ook op de fantasieën van kinderen. Jonge jongens worden nog steeds geïnspireerd door ninja’s en gaan massaal de winkel in om zwaarden en werpsterren te halen. Meisjes hebben er meestal iets minder mee (een prinses is toch wat anders dan een ninja), maar ook voor hen is Lego Ninjago leuk.

Een nieuwe combinatie

Daarom is het ook maar goed dat Lego een nieuwe franchise heeft: Lego Ninjago. Het oosters getinte Lego Ninjago geeft jongens en meisjes de mogelijkheid om helemaal uit hun dak te gaan met Lego. Het gaat dit keer niet om kastelen en ridders, maar om vijf ninja-krijgers die op avontuur gaan. Dat is in ieder geval de grote verhaallijn, maar zoals iedereen weet: met Lego is de fantasie van het kind de enige beperking.

Veel mogelijkheden

Het jammere aan Lego was dat het altijd enigszins beperkt was: het gaf je een aantal blokken en daar moest je het dan mee doen. Het is vervelend als je een plan hebt dat je niet uit kunt werken. Daar heeft Lego de laatste jaren wel veel aan gewerkt. Het geeft nu de mogelijkheid om ook draken op het strijdtoneel te brengen (heel erg leuk), of om met allerlei andere beesten te spelen. Het is fantastisch om te zien hoe een ouderwets merk als Lego nog steeds met innoverende dingen aan komt. Het is dus ook geen wonder dat Lego nog steeds een grote speler is op de spellenmarkt. Een compleet Ninjago assortiment vind je bij Lego specialsiten zoals Happybouwstenen.nl.