Een stap dichterbij je droombaan

Het is heel moeilijk om een baan te vinden waar je echt energie van krijgt en je echt het gevoel kunt krijgen dat je al je capaciteiten daarin kunt benutten. Vaak zijn er mogelijkheden zoals een loopbaanbegeleiding en zakelijk coaching die je hiermee kunnen helpen wat je sterke en zwakke competenties uit te zoeken. Door achter je sterke en zwakke competenties te komen kan door middel van training de zwakke competenties getackeld wordend. Ook kan er worden gekeken in hoe de sterke competentie het beste kunnen worden toegepast.

Een loopbaanbegeleiding bestaat uit verschillende trainingen, workshops en oefeningen. Dit kunnen verschillende leuke oefeningen zijn. Een van de leukere oefeningen is dan ook het visualiseren van je toekomstbeeld. Hierbij probeer je je toekomst zo goed en zoveel mogelijk in detail te visualiseren. Hierbij moet je vooral zintuigelijke waarnemingen visualiseren zoals geluid en gevoel. Daarnaast zijn er ook veel oefeningen waar je als deelnemer heel veel creativiteit in kwijt kunt. Het doel van loopbaanbegeleiding is uit zoeken wat het doel is. Wat een passende baan is voor jou. En welke capaciteiten jij hebt of nog kunt ontwikkelen om nog dichter bij deze baan te komen. Hierbij wordt een realistisch plan van aanpak voor opgesteld. Hierbij is het van belang om je zo goed mogelijk op je gemak te voelen bij de toegewezen coach. Er moet hierbij een gevoel van vertrouwen gaan ontstaan. Wat natuurlijk moet leiden tot het vinden van de bij jou best passende baan.

Naast loopbaanbegeleiding van Carrièrepoort is er ook nog meer informatie te vinden over bijvoorbeeld het concept zakelijke coaching op Carrièpoort.nl. Hierbij ligt de focus het meest om zoveel mogelijk uit je huidige baan te halen. Vaak is de werkgever hier ook bij betrokken. Er wordt een plan gemaakt in houd jij jezelf verder kunt door ontwikkelen in je huidige baan. Hierbij worden er verschillende targets getackeld. Deze worden eerst samen met de werkgever gedefinieerd. Waarna er een plan wordt gemaakt om de targets te halen.

http://carrierepoort.nl/