Vergroot de veiligheid op de werkvloer door een heftruckcertificaat

Veilig werken staat voor op

En heftruck is een zeer zwaar hulpmiddel. Daarom is het met name belangrijk dat er veilig wordt gewerkt met dit hulpmiddel. Een heftruckopleiding verhoogt de veiligheid op de werkvloer. Deze opleiding kan vele zorgen uit handen nemen.

Grondige instructies zijn van groot belang

Elke organisatie die dagelijks werkt met vork- en heftrucks werkt, is volgens de verzekeringen en Arbowet verplicht om alle heftruckbestuurders eerst te voorzien van grondige instructies voordat zij het voertuig zullen besturen. Tevens zijn de juiste veiligheidsinstructies essentieel. De heftruckopleiding is behalve erg belangrijk voor een heftruckchauffeur dus ook noodzakelijk. Het grondig laten instrueren van een heftruckbestuurder kunt u het beste doen door medewerkers een externe heftruckopleiding aan te bieden. Een externe heftruckopleiding is een goed idee omdat het woord “grondig” heel vaag is. Wanneer u als werkgever denkt dat de instructies grondig genoeg zijn, kan de Arbowet en betreffende verzekeraar hier heel anders over denken. Dit kan dus tot veel discussies leiden, en dit wil je het liefst vermijden.

Wanneer de medewerkers deze opleiding met een voldoende afronden zijn zij in staat om veilig te handelen en gevaarlijke situaties te overzien en te voorkomen. Wanneer de cursist de opleiding voor de heftruck met een voldoende heeft afgerond, ontvangt men een heftruckcertificaat. De medewerker mag zich dan een volwaardige heftruckchauffeur noemen en is tevens door de Arbowet en verzekeraar deskundig genoeg bevonden om een heftruck te besturen. Doordat heftruckchauffeurs goed zijn opgeleid creëert u een veilige werkplek die helemaal zonder discussie voldoet aan alle gestelde eisen die de Arbowet en verzekeraars stellen. In het geval dat er toch iets mis gaat op uw werkvloer, dan zijn u en uw chauffeurs goed verzekerd. U kunt er zeker van zijn dat de training goed en grondig is uitgevoerd en vergroot daarmee de heftruck veiligheid binnen uw opslag of magazijn.

http://www.blomopleidingen.nl/