Botox als oplossing voor migraine

Als je aan migraine denkt weet iedereen wel waarover men het heeft: een vervelende vorm van hoofdpijn die in de vorm van acute, hevige aanvallen een leven enorm in de war kan schoppen. De laatste jaren is er veel onderzoek naar gedaan en is er steeds meer bekend over bijvoorbeeld de oorzaak van migraine, waarbij de migraine vaak wordt gelinkt aan een tekort aan zuurstof of energie in de hersenen. Ook betreft de oplossingen is er veel veranderd: er zijn steeds meer en betere medicijnen en andere middelen en methoden om deze hoofdpijn te bestrijden.

Maar als je denkt aan het behandelen van migraine dan denk je waarschijnlijk alleen aan pillen of therapieën, maar niet aan een link tussen botox en hoofdpijn. Logisch ook, want deze vorm van behandelen is niet heel bekend en bestaat ook nog niet zo lang. Eigenlijk is men er ook per toeval achter gekomen dat een botox behandeling een oplossing kan zijn voor diegenen die kampen met migraine, evenals voor andere vormen van chronische hoofdpijn, doordat bleek dat mensen die last hadden van deze klachten voordat ze een botoxbehandeling ondergingen naderhand veel minder klachten hadden. Hieruit bleek dat door de botoxbehandeling de spieren in de regio van de injectie zich gingen ontspannen waardoor de klachten afnamen.

Door deze ontdekking werd het mogelijk om de botoxbehandeling te optimaliseren voor hoofdpijnbestrijding om zodoende specifieke botoxbehandelingen te kunnen aanbieden aan mensen met hoofdpijnklachten. Zo biedt faceland.nl deze behandeling aan met als doel om mensen gericht van hun chronische pijn af te helpen.

Met de komst van deze behandeling is er een mogelijke oplossing voor mensen waarbij de verschillende vormen van medicatie en therapieën geen uitkomst bieden, met als bijkomende voordelen dat je hiervoor geen medicatie hoeft in te nemen en ook niet in therapie hoeft, wat vaak tijdrovend is en lang niet bij iedereen goede resultaten oplevert.

http://faceland.nl