Soorten pianolessen

Wanneer je wil beginnen met piano spelen kan het soms lastig zijn om voor de juiste pianolessen te kiezen. Dit is dan ook niet zo gek, want er zijn meerdere manieren om pianoles te volgen. Zo kun je piano leren spelen bij een muziekschool, privé pianoleraar of met behulp van een online piano cursus. Daarnaast verschillen de lesmethoden ook van elkaar. Zo kun je het pianospel leren op basis van piano akkoorden, maar ook door middel van het notenschrift (bladmuziek). In deze blog beschrijven we de meest populaire manieren om pianoles te volgen als de voor- en nadelen:

Pianolessen muziekschool

Bij een muziekschool volg je samen met andere pianisten pianoles. Dit is dan ook gelijk de reden om voor de pianolessen van een muziekschool te kiezen. Daarnaast wordt je ook begeleidt door een professionele muziekdocent, waardoor knelpunten snel opgelost kunnen worden. Het is wel weer zo dat de pianolessen op vaste tijdstippen worden aangeboden. Ook zijn deze pianolessen vaak erg prijzig. Dit heeft dan weer te maken met de begeleiding als de hoeveelheid lessen.

Pianoleraar aan huis

Naast een muziekschool kun je er ook voor kiezen om een pianoleraar aan huis te nemen. Je krijgt dan privéles, waardoor je nog sneller progressie maakt in het piano leren spelen. De begeleiding is dan ook een pluspunt. In tegenstelling tot de lessen van een muziekschool is een privé pianoleraar nog een stukje duurder. Daarnaast mag je vaak wel zelf de lessen inplannen, waardoor het allemaal wat flexibeler wordt.

Pianolessen online

De laatste en misschien wel populairste manier om het pianospel te leren zijn de online pianolessen. Zoals de naam al aangeeft volg je deze pianolessen gewoon online, waardoor jezelf kunt bepalen wanneer je een oefening wil doen. Het online piano leren spelen gaat namelijk door middel van een online account of e-book. Deze zijn verkrijgbaar voor een vast bedrag, waardoor je als het ware meteen eigenaar wordt van je eigen piano cursus.