Een reachtruckopleiding begeleid door deskundigen

Een reachtruck een zeer zwaar transportmiddel, een veiligheidstraining, reachtruckcursus of een opleiding is dus zeker niet overbodig. Met een reachtruck kan op zeer hoge hoogtes gewerkt  worden en veiligheid is daarom cruciaal, in de lucht maar ook in de grond. Tijdens de reachtruckopleiding geven we een uitgebreide training over het veilig gebruiken van dit transportmiddel. 

Veel praktijk tijdens de reachtrucktraining

Tijdens de reachtruckopleiding gaat er veel aandacht uit naar de praktijk. Wij vinden het belangrijk dat bestuurders de volledige controle over de reachtruck hebben. Tijdens de cursus zullen er dan ook verschillende opdrachten zijn om die volledige controle over de reachtruck te krijgen. Alleen dan wordt de veiligheid van de reachtruck volledig gewaarborgd. Er is tevens een speciaal parcours om de behendigheid van het sturen te trainen.

Een basisopleiding of herhalingcursus, alles is mogelijk

Er zijn verschillende soorten reachtruckopleidingen. De basisopleiding is speciaal ontwikkeld voor de bestuurders die nog geen ervaring hebben met het besturen van een reachtruck. Voor deze mensen brengen we tijdens de cursus extra veel tijd voor de praktijk.  De reachtruckcursus ‘veilig rijden’ is geschikt voor de reachtruckchauffeurs die al wat ervaring hebben opgedaan met een reachtruck. Of die in het verleden al eens een reachtruck hebben bestuurd. Tijdens deze reachtruckcursus richten we ons op de praktijk en de veiligheid. In enkele gevallen kunnen de vaardigheden verkeerd aangeleerd zijn, we gaan tijdens deze opleiding de reachtruckopleiding dan te helpen om te letten op de veiligheid.  Tevens is er een herhalingscursus voor de reachtruck, deze opleiding is speciaal voor de reachtruckchauffeurs die al een reachtruckcertificaat hebben maar waarvan de geldigheid is of gaat verlopen. De herhalingsreachtruckopleiding is ontwikkeld om de kennis van de reachtruckchauffeurs op te frissen. We richten ons hierbij minder op de behendigheid maar meer op de veiligheid. Over het algemeen gaat de besturing prima, maar er wordt minder goed gekeken, dit is niet goed voor de veiligheid. 

http://www.blomopleidingen.nl/